Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Om vorter nedentil

Spørsmål

Hei! Jeg er i et nytt forhold, og har nå fått en liten utvekst på indre kjønnslepper, helt oppe mot klitoris. Regner med det er en kjønnsvorte. Min partner har vorter i lysken og i området rundt. Oppdaga det ikke med en gang, og regna med smitte. Han har hatt det i mange år. Så da er spørsmålet, hva gjør vi nå? Hva gjør jeg med min ene? Hva gjør han? Det ser nesten ut som vanlige vorter, og ikke som bilder jeg har sett av konylomer. Er ikke så veldig bekymra, men vil helst gjøre noe med det . Hilsen usikker.

Kvinne 50
Svar

Hei og takk for brev et ditt. Siden partneren din har vorter kan du sikkert ikke utelukke at partnerens vorter kan ligge til grunn for din ene. Vorter er vanligvis betinget av HPV-viruset og det er isolert mer enn to hundre forskjellige typer av viruset hvorav ca. 40 kan manifestere seg nedentil. De vanlige condylomene er type 6 og 11, men ikke alle condylomer ser ut som de man vanligvis ser på bilder, dessuten er det altså andre typer vorter man kan få nedentil. 


Det vanlige de fleste gjør er å gå til fastlegen og be ham eller henne se på det man har. Legen vil vanligvis kunne avgjøre hva dette er og hvilken behandling som kan være den foretrukne i de forskjellige tilfellene;- vorter har stor variasjonsbredde hva angår type, størrelse, lokalisasjon, varighet samt en rekke andre faktorer som vil fremkomme under konsultasjonen. Siden din partner også har vorter vil det kanskje være naturlig at dere går sammen til legen slik at dere begge kan få behandling. Lykke til og god bedring !