Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Om sannsynlige condylomer

Spørsmål

Hei, Jeg tror min partner har fått kjønnsvorter (se bilde). Kan dette stemme? Han har hatt det for ca 2 år siden også, og vi har vart sammen nå i ca 5 år. Kan der skje at man får utbrudd flere ganger, eller er dette en ny type vorte? Kan det også virkelig ligge latent så lenge?

Mann 40
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det må alltid tas et visst forbehold når man skal uttale seg om en tilstand bedømt utelukkende på et medsendt bilde. Imidlertid kan det se ut som at det foreligger to mindre hudfargede, lett uregelmessige utvekster på det som vel er undersiden av penisskaftet, ca. 3-4 cm. fra hverandre. Disse ser ut som condylomer eller kjønnsvorter. Condylomer fremkalles av HPV-virus 6 og 11. Alle de ørsmå forhøyningene i huden ellers må ikke oppfattes som vorter, det er normale talgkjertelstrukturer som alle menn har i større eller mindre grad. 


Du forteller at din partner hadde condylomer for ca. 2 år siden og undrer deg over hvordan dette kan ha seg. De fleste vorter vil forsvinne av seg selv i løpet av kortere eller lengre tid, gjerne innom et års tid;- hvis de blir behandlet kan de forsvinne fortere. Av og til kan vorter dukke opp igjen, det er slett ikke uvanlig og det er ikke mulig å si sikkert hvorvidt de da kommer av seg selv eller om man kan ha vært utsatt for ny infeksjon. For å verifisere diagnosen og eventuelt få behandling er det nødvendig at han oppsøker fastlegen eller noen annen lege i primærhelsetjenesten.