Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nervesmerter etter helvetesild

Spørsmål

Har nå hatt helvetesild, rygg/buk , i et halvt år. Har store smerter. Min fastlege gir meg bare smertestillende tabletter og sier det ikke er noe behandling.
Jeg spør derfor deg: Fins det noen behandling slik at smertene forsvinner?

Svar

Hei.

Nervesmerter etter helvetesild kan vare lenge, opptil adskillige måneder. Men de aller fleste blir bra med tiden, heldigvis. Der er ingen behandling eller tabletter som direkte "kurerer" nervesmerter etter helvetesild, men det finnes en lang rekke medisiner som kan dempe plagene mens man venter på at det går over. Både tabletter og lokalbehandling på huden.
Forskjellige typer smertestillende kan forsøkes inntil ønsket smertedempning oppnåes. Endel trenger spesifikke medisiner mot nervesmerter, som f.eks. Lyrica eller Neurontin. Fastlegen vil stort sett kunne finne hjelpsomme medisiner mot dette, ofte med litt prøving og feiling, så hold tett kontakt med legen fremover. Dersom dere ikke kommer til målet, kan legen henvise deg til en smerteklinikk for en vurdering og forslag til medisinering.

Det viktigste er å få signalisert til legen din at du ikke har det bra, og at du trenger mer effektive medisiner og oppfølging. Det gir resultater.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-