Myggstikk rundt øyet

Spørsmål

Min datter på fire år fikk natt til i går fem myggstikk på den ene halvdelen av ansiktet. Hevelsen har "vandret" rundt øyet, og i dag er hele området rundt øyet så hovent at hun ikke kan se. Det ser ikke ut til å plage henne, men kan det utvikle seg til noe verre, eller trenger hun medisiner? Prøvde i går med en halv Zyrtek, men det er som sagt mer hovent i dag. Takknemlig for råd.

Kvinne, 38 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Vevet rundt øyet er veldig løst, og det skal lite til før en hevelse rundt øyet blir ganske stor. Som regel ser det mer dramatisk ut enn det er. Hvis du er sikker på at det er myggstikkene som har forårsaket hevelsen, vil den etter hvert gå tilbake av seg selv, men allergimedisiner, slik som Zyrtec, kan redusere hevelsen noe. En halv tablett Zyrtec om dagen er riktig dose. Et tynt lag med hydrokortison salve i god avstand fra øyet (salven må ikke komme i øyet) kan også dempe reaksjonen litt.

Hvis du er usikker på årsaken, eller hevelsen ikke blir bedre i løpet av 1-2 dager, må du vurdere om dere bør gå til legen.

Lykke til!