Mørke ringer

Spørsmål

Jeg har problemer med at jeg har mørke ringer under øynene. For to år siden hadde jeg ikke dette problemet, og kanskje er det mest det siste året det har utvikla seg i størst grad. Jeg synes det er veldig skjenerende.

Jeg vet ikke hva som er grunnen til at jeg har mørke ringer under øynene eller hvorfor dette har utvikla seg så raskt. Jeg håper veldig at det er mulig å gjøre noe med problemet.

Jeg har aldri hatt regelmessig menstrajon. For noen år siden begynte jeg med Diane og fikk da reglemessige blødninger. For ett år siden slutta jeg med Diane for å finne ut om jeg ville få normal mens. Det gjore jeg ikke og jeg har ikke hatt mens siden påske. Kan mørke ringer under øynen være et symtom på hormonubalanse?

Jeg begynte i en veldig krevende jobb for omtrent ett år siden, men kan dette alene være grunnen til at jeg har mørke ringer under øynene?

Venter spent på svar!

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Mørke ringer under øynene skyldes at vev som ligger under huden kan skimtes gjennom huden, i første rekke er dette muskelvev. Det er jo et velkjent faktum at man ser dette hos personer som har sovet lite og/eller er stresset. Hvorfor det er slik det vet jeg ikke og etter å ha undersøkt litt så virker det som om ingen andre vet det heller, selv om man sikkert kan finne mange mer eller mindre seriøse teorier.

Andre forhold som kan føre til at man får slike mørke områder er tynn hud, dette ser man hos eldre personer samt hos folk som har brukt mye steroideprodukter slik som hydrokortisonkrem.

Personer som er svært tynne har lite underhudsfett og da kan man også få slike ringer, så hvis du har slanket deg en god del de siste par årene så kan dette være en forklaring.

Den eneste sykdommen jeg kan tenke meg at kan gi et slikt symptom må være lav blodprosent, da blir huden hvitere og da blir den gjerne mer ”gjennomsiktig". Dette kan du eventuelt sjekke med en enkel blodprøve hos fastlegen din.
Det er ingen hormonsykdom som gir dette symptomet så vidt jeg kan finne ut.

Det finnes ingen "kur" mot dette, selv om du sikkert kan finne hundrevis av hudpleieprodukter som påstår at de hjelper mot slikt. Om noen av disse hjelper er nok mer tvilsomt, men du kan i hvert fall finne kremer som demper synligheten av ringene.

Det at du har en krevende jobb kan nok absolutt spille en stor rolle, så jeg får håpe at hverdagen din blir litt mindre stressende slik at du kan få tid til litt egenpleie også.

Håper dette var til hjelp!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn