Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mørk langsgående linje i neglen: Må sjekkes hos lege, kan være tegn på malignt melanom

Spørsmål

Hei. Jeg har en strek på tommelneglen som ikke forsvinner. Først trodde jeg det var en flis, men det ser ut som det er en del av neglebåndet el lign som er mørkt og stikker opp på baksiden. Jeg har hatt det i over et år, og det forsvinner ikke selv om jeg er nøye på å ikke pirke i det når jeg renser eller klipper neglen. Hvis jeg allikevel kommer borti, gjør det ganske vondt. Hva kan det være? Er det noe jeg må undersøke nærmere?

Kvinne 40
Svar

Hei.


Dette skal du oppsøke lege for nå. Det kan være et normalfunn, dvs at det ikke har med sykdom å gjøre, og hos fargede mennesker er slike langsgående mørke linjer vanlig, men hos mennesker med lys hud er det sjeldent. Jeg vet ikke hvilken hudfarge du har, men det er mao. et poeng i denne sammenhengen.

Grunnen til at du er nødt til å gå til lege med dette nå for å få det undersøkt, er at det kan være et tegn på malignt melanom ("føflekk-kreft") under neglen. Når jeg nå nevner dette, så skal du ikke mistolke dette i retning av at jeg tror noe som helst om det, for det er jo ikke noe man skal tro noe om, men få klarhet i. Mer enn dette kan ikke sies her og nå, det er en legesjekk som er det du skal få utført nå. 

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-