Mollusker

Spørsmål

Min eks ga meg noe legen mener er kjønnsvorter, Olafiaklinikken mistenkte mollusker. Før jeg la merke til symptomer fikk jeg ny kjæreste og vi lå sammen. Etter jeg la merke til mine røde prikker har vi holdt oss unna sex som involverer penetrering og oralsex (snart 5 mnd). Nå ser jeg at hun også har noe som likner en rød vorte der nede. Spørsmålet er; dersom hun nå allerede er smittet kan vi slappe av og begynne å ha sex igjen? Eller vil det gjøre hennes situasjon verre ved at hun får mange fler vorter? Jeg har på det verste oppimot 20 små og store vorter på og rundt penis, hun kun den ene synlige. Og kan vi trygt ha oral-sex med disse vortene? Eller vil det spre seg og infisere munn og svelg i tilllegg?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Det høres helt klart ut at du har mollusker.
Kjønnsvorter, såkalt kondylomer, smitter ved direkte kontakt mellom virus og hud eller slimhinner. Smitten skjer utelukkende seksuelt og utvekstene er ofte mere prominerende enn du beskriver.
Mollusker er en hudinfeksjon forårsaket av et kroppsvirus.
Molluskene er små, kuleformede knuter med blekrosa farge og har ofte en liten fordypning i midten.
De fleste mennesker har hatt mollusker som barn, men det finnes det også hos voksne. De er helt ufarlig og smitter lettest ved hudkontakt, via handklær og lignende.
En mollusk lever i ca. 6-9 måneder og forsvinner av seg selv. Men de kan sprer seg til andre steder på kroppen ved at man klør på dem og overfører smittestoffet (en type vortevirus) med hendene. På denne måten kan en få ganske mange mollusker.
Tilsvarende vil sex uten beskryttelse føre til flere mollusker. Jeg vil derfor ikke anbefale dere det. Det samme ville skjedd om det skulle dreie seg om kondylomer.
Mollusker kan behandles med å skrape eller fryse de vekk. Men som sagt går molluskene i de aller fleste tilfeller borte av seg selv etter 6-9 måneder.

Det finnes en immunstimulerende krem, som heter Aldara og har vist effekt mot mollusker. Kremen er reseptpliktig. Resepten får du hos fastlegen din.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn