Mariske?

Spørsmål

Hei. Jeg arbeider i en annen by enn der min fastlege er så jeg tenkte bare å sende inn spørsmålet mitt her. Jeg har ca. de siste to årene hatt noe som minner om en myk "klump" eller hudflik øverst i anus der hvor den streken som går i "skrukken" ender opp. Jeg er veldig bekymret for kreft osv og tenkte at det kunne være greit å høre med deg om hva det kan være. Bilder er vedlagt. Hudfliken er ikke øm. Jeg hadde HPV med synlige vorter for 5 år siden på penishodet, men har ikke byttet sexpartner på ihvertfall 5 år,aldri hatt analsex, og var til full screening da vi ble sammen. Er dette normalt? På forhånd takk

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Bildene du har vedlagt, er ikke av god nok kvalitet til å si noe sikkert, både pga uklarhet og dårlig oppløsning. Men det ser mest ut som det som heter en mariske, som er rett og slett en hudfold ved analåpningen. Det er ufarlig, men kan noen ganger bli hygienisk problematisk / tungvint, i forhold til tørking etter avføring m.v. Isåfall kan de fjernes kirurgisk. Hvis marisker ikke gir noen plager, behøver man heller ikke å gjøre noe med dem.

Men jeg presiserer at dette er ikke en diagnose jeg har stilt med sikkerhet her, siden jeg ikke har undersøkt deg. Det er kun det jeg får mest mistanke om, ved å se bildene du har vedlagt. Ønsker du diagnosen bekreftet, så får du fastlegen din til å se på dette ved anledning.
Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn