Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Løs hud og en mulig kul utenfor anus. Er det marisker og/eller hemoroider?

Spørsmål

Jeg har lenge hatt en utposning fra anus (ca 2-3 år). Det klør ikke og gjør heller ikke vondt med unntak av psykisk ubehag ved samleie. Det kjennes nesten ut som løs hud, men på bildet ser det litt ut som om det er en liten kul på den ene siden også. Jeg mistenker at det kan ha blitt større den siste tiden. Er det prolaps eller hemoroide? Og hva kan jeg gjøre for å bli kvitt det? Dette plager meg veldig psykisk og jeg klarer ikke å ha sex med lyset på.

Kvinne 20
Svar

Hei, jeg har sett på ditt vedlagte bilde, og det ser absolutt ut som at du kan ha det som heter marisker. Det er overflødige hudfolder utenfor anus. De kan fjernes kirurgisk, og når du er så plaget av dette som du forklarer at du er, synes jeg at du skal oppsøke fastlege for å bli henvist til kirurg for dette. 

Du viser til det som ser ut som en liten utposning også. Jeg ser antagelig det du mener på ditt vedlagte bilde, og jeg er mener det er rimelig sannsynlig at det er en hemoroide. Hemoroider er ufarlige utposninger på blodårene i og utenfor anus. De kan behandles hvis de er plagsomme, i første omgang med salver / stikkpiller som du kan få resept på fra fastlegen din. I alvorligere tilfeller av hemoroider kan kirurgisk behandling bli aktuelt, men jeg synes ikke i utgangspunktet at det ser slik ut for ditt vedkommende. Men det som antagelig er marisker, er det ikke utenkelig at du vil kunne dra stor nytte av en operasjon for.

Oppsummert: Du sier at dette plager deg både psykisk og seksuelt, og det finnes etter alt å dømme enkel og grei behandling som kan hjelpe deg til å bli kvitt dette, få følg rådene så er det hele etter alt å dømme, snart historie. Lykke til!