Lichen

Spørsmål

Hei, jeg har påvist lichen schlerius Hud legen jeg hva oss hva så sikker at han ikke trengte og ta en prøve av huden,også har jeg fått et slaks lilla merke på penis skaftet ( se bilde ) føler dette kom i samme periode jeg fikk lichen, Har vell hatt det i 2 år uten at flekken har blitt større eller mindre, vært oss hudlege som så på det og mente jeg ikke skulle bekymre meg får den at det hva en pigment flekk? Jeg vet ikke men jeg bare tenker på det og vet ikke om jeg stoler på det, også legen min sier at det kan fjernes med laser. Kan dette ha no sammenheng med lichen shlerious når jeg fikk det siden denne flekken kom i samme periode ? Og har du noen Ide hva dette kan være den lilla flekken ? Føler jeg sliter med og holde Eriksjon oppe også etter Lichen sykdommen, har veldig trang forhud kan det gi eriksjon problemer ? Får den opp med blir bare Halv hard . Takk får svar

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. Lichen sclerosus gir typisk hvitlige arrliknende forandringer. Det er vanligst på forhuden (slimhinne), og noen ganger penishodet. Det kan en sjelden gang ramme huden, slik du beskriver. Eneste måte å avklare det sikkert på vil være å ta en biopsi. Ved en brun/lilla fortykkelse i huden vil man også måtte vurdere lichen simplex. Det er hudforandringer som kun skyldes kløe og friksjon på huden. Hvis dette vedvarer

2. Laser er lite nyttig ved slike hudforandringer. En må også ha avklart årsak i forkant. Risikoen ved laser er å forverre pigmentering i området.

3. Trang forhud kan være en del av lichen sclerosus. En vil da som regel se hvitlige forandringer i huden som gjør huden trang. Her kan en løsning være omskjæring.

Så hva bør du gjøre?
Det du bør gjøre er å bestille deg en kontroll time til din hudlege. En kan da ta en vurdering av diagnosen på nytt. Spesielt da utslettet på skaftet har vedvart. En kan også se på alternative behandlingsmuligheter.

Klarer ikke å gi deg sikrere svar, men håper det var til hjelp! Inntil den tid vær bevisst på å ikke kløe på området, og bruk kun fuktighetskrem.