Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Langsgående riller på neglene

Spørsmål

Neglene mine har fått ganske dype langsgående furer på begge langfingrene. På venstre hånd har det vokst frem en veskefylt pute med to mørke felt inni. Det gjør ikke vondt, ser bare ikke helt friskt ut. det har kommet over lengre tid. Par år. Jeg har en antagelse om at det er sopp? Hva er dette? og hva kan evtl gjøres? Å vite om meg: 55 år, kvinne, mentalt sterk, var fysisk sterk, har ME og mye autoimmune angrep på muskel, ledd (også fingerleddene, men ikke så aktivt for tiden). en Autoimmun hudsykdom som begynner å gi seg og en Venøs lake i munn. Jeg har sopp i øre og tunge siden april i fjor. Den behandles med Terbinafin Orifarm 250 Dgl, uten målbar effekt og Betnovat som hjelper mot kløe i ytre øre. Jeg tar Trio B, calsium+D og Citalopram Orion 10 mg Dgl - for å orke å stå i dette uten å bli for sint på kroppen min. Det går fort utover de jeg er glad i og det vil vi ikke.

Kvinne 55
Svar

Hei.

Langsgående furer i neglene er ikke et sykdomstegn. De betyr ingenting, og kan ikke tolkes i noen retning. Det bare "er slik". Jeg har også sett på bildet av neglene dine som du har vedlagt, og synes neglene ser helt normale ut.

Så til denne "væskefylte puten med to mørke felt inni". Du har ikke vedlagt bilde av dette, så det blir vanskelig å si noe konkret om. Her tenker jeg at dette med å være føre var er en grei regel, spesielt når det gjelder pigmentendringer i huden. ("to mørke felt") Da tenker jeg på malignt melanom / føflekk-kreft, som jeg selvfølgelig ikke har noen tanker om hvorvidt du har eller ikke, men jeg nevner det for at du forstår hvorfor jeg synes du skal la en lege se på disse fargeforandringene. Du nevner selv sopp. Jeg ser ikke for meg at en "væskefylt pute med mørke felter" kan være sopp, dog med forbehold om at jeg ikke har sett dette selv.

Ha det bra.