Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kviser rundt øyne

Spørsmål

Hei Mann 23 år her.
Har fått noe som ligner kviser i enden av (litt under og på øyelokket i tillegg) på begge øyene. Trur de kom rett før jul og var vanlige kviser men har blitt verre. Klør litt til tider og ser ut som eg mister litt tørr hud på rundt "kvisene" morning eller etter en lang dag. Har hatt svak svie ved trøtthet en tidlig morgen, men styrken på svien går litt utifra hvor trøtt eg er da. Har ikkje smurt noe på det da eg var redd de kunne vere Perioral dermatitt som kan gjer de verre. Har heøøer ikkje vert til legen enda pga juletider så tenkte å høre om det er noe grov diagnose å få her, eller førebyggjande krem eller arbeid eg kan gjer før legetime om 10 dager.
Mvh en bekymret mann.

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Beskrivelsen høres også for meg mest forenlig ut som perioral dermatitt. Hvis det rammer området rundt øyne kalles det "periorificial" dermatitt. Det er en ufarlig tilstand, men kan være langvarig om en ikke får behandling. En vanlig feil er at man tar på kortisonkrem.

https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-n-s-perioral-dermatitt.html

Så hva bør du gjøre?
La en lege se på utslettet så snart det lar seg gjøre. Hvis en bekrefter diagnosen, vil en tablettkur med tetracyclin typisk løse det på kort sikt. Av lokalbehandling brukes noen ganger rozex gel. En mild fkutighetskrem kan lindre noe. Håper svaret er til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-