Kul under armen - kreft?

Spørsmål

Hei.
jeg er en 35-årig gammel kvinne som for ca ett år siden merket en kul under venstre arm. Den varierer i størrelse i menstrasjonsyklusen, og når jeg klemmer hardt på den kommer det hvit talglignende væske ut. Etter dette blir kulen vanskelig å finne på noen dager, men den dukker bestandig opp på nytt. Jeg var hos lege for ca et år siden og fikk den undersøkt, men han var sikker på et den ikke var ondartet og mente at den ikke ville synes på mammografi engang. Det siste året har jeg også kjent spenninger og smerter i venstre bryst - særlig før menstrasjonen og jeg har tenkt på det som normalt. I tillegg klør og stikker det i brystvorten innimellom.Kulen under armen engster meg ofte og spesielt etter at jeg for noen dager siden fikk svak melkeakig utsondring fra brystet. Etter å ha lest om slike tilstander og symptomer på diverse legenettsider blir jeg enda mer engstelig.Jeg har fått time hos min fastlege om to uker. Kanksje engstelsen blir en akstra belastning fordi min far har hatt kreft i tre år uten at legen oppdaget det til tross for gjentatte undersøkelser.Hans prognoser for å overleve er lik null. Jeg vet ikke, men for meg foringer dette livskvaliteten og gjør at jeg bruker mye tid på å bekymre meg. Synes du jeg uansett burde få kulen fjernet? Hvordan gjøres en slik operasjon?

Kvinne, 35 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror heller ikke dette dreier seg om kreft. Ut fra beskrivelsen dreier det seg mer sannsynlig om et atherom, en såkalt talgsvulst. Dette er ikke kreft men en unormal produksjon av talg som blir til en hvitaktig grøtliknende masse. En slik kul typisk fylle seg opp igjen etter at du har klemt ut innholdet, og den eneste måten å bli kvitt den på er å fjerne den kirurgisk, som sannsynligvis er et lett inngrep på tross av at den sitter under armen.

Muligens kan fastlegen din gjøre dette selv.

Hvis du har uklare symptomer fra brystet synes jeg det er helt rimelig at du får en mammografi av brystene, selv om dette trolig ikke har noe med kulen under armen å gjøre.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn