Kul som blør på fingeren

Spørsmål

Hei! Jeg fikk for ca 3 måneder siden et lite sår på venstre pekefinger (på siden ved det øverste leddet). Jeg kan ikke huske hvordan dette oppstod. Nå har såret utviklet seg til å bli en blodblemme/vorteaktig av utseende som på en måte "tyter" litt ut av huden rundt.. Såret har ikke gjort vondt, vært ømt eller vært varmt i huden rundt. Kanskje litt ømt og rødt da jeg har forsøkt å tømme/drenere blemmen. Da kommer det bare blod, men blemmen blir ikke mindre av den grunn. Jeg har forsøkt å smøre på brulidine og fucidin-salve flere ganger daglig uten hell. Jeg har også plastret/bandasjert over lengre perioder uten at dette har hatt noe for seg. Jeg har også forsøkt å la såret/blemmen tørke inn.

Nå skal det sies at jeg er høygravid med to uker igjen til termin. Har av den grunn også en del ekstra væske i kroppen. Jeg er tidligere frisk og svangerskapet har gått komplikasjonsfritt. Bruker ingen medisiner.

Hva kan dette være? Og hva kan jeg gjøre for at såret skal forsvinne? Hva vil evt fastlegen min kunne gjøre?

Mvh T

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

I første omgang må man få konkludert på årsaken. Ved en rød blodblemme & vorteliknende utvekst på finger som blør er det flere muligheter. Hos gravide vurdere man spesielt en tilstand som heter pyogent granulom. Det er en ufarlig ”blodkar” utvekst som ikke forsvinner av seg selv. Du kan lese mer på linkene under.

https://www.oslohudlegesenter.no/pyogent-granulom-hid-218.html
http://www.dermnetnz.org/topics/pyogenic-granuloma/

Irriterte vorter kan se tilsvarende ut. I første omgang må dette vurderes hos en lege. Gå gjerne til fastlegen først. Hvis man er usikker henvises man videre til en hudlege. Behandlingen man gir avhenger av diagnosen man mistenker. En ikke uvanlig behandling er å fjerne overflaten kirurgisk (mindre prosedyre) og sende denne inn til en undersøkelse. Undersøkelsen er for å utelukke at det er noen unormale celler der. Ved pyogene granulomer brenner man ofte litt i bunn da de kan blø en del.

Så hva bør du gjøre?
La legen din undersøke det, og ta gjerne med svaret herfra. Det er ikke mulig å gi sikre svar uten at vi har sett deg.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-