Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kul på nesen

Spørsmål

Hei De siste ukene har jeg fått en kul på venstre siden av nesen. Den har nå blitt til en tydelig hevelse i form av en "pølse" fra nesetippen og bakover nesen ca 1 cm. Overflaten på hevelsen er hvitere enn nesen for øvrig. Det er ikke vondt, verken ved trykk eller bevegelse av nesen. Porene ser ikke ut til å være utvidet, og ingenting er rødt eller varmt. Dersom jeg kjenner etter innenfra nesen, virker det ikke som om hevelsen kommer fra innsiden, men starter fra nesens overflate. Den har vokst en del de siste ukene og er nå en tydelig forandring og avvik mellom høyre og venstre side. Bør jeg være bekymret? Om nei, hva kan det være? Sender med bilder.

Kvinne 58
Svar

Hei.


Når det gjelder nyoppståtte kuler, så er spørsmålet alltid om det kan være noe ondartet, og det er sikkert derfor du spør om du bør være bekymret. Du skriver imidlertid at dette har skjedd over kort tid, altså uker, og så fort vokser vanligvis ikke kreftsvulster. Derfor tenker jeg at dette mest sannsynlig er en tilstoppet talgkjertel eller en liten betennelse.  Det som taler imot betennelse, er at det ikke er rødt og varmt, men det kan det jo være at det er inni nesen, og ikke på utsiden.

Blir det stadig større, evt rødt og varmt, synes jeg du skal gå til lege med det, enten for å kutte det opp (om det er en byll) eller antibiotika hvis området blir rødt og varmt. Slike ting kan også gå tilbake av seg selv, så jeg synes at du i første omgang kan tillate deg å se utviklingen an her. 

Ha det bra.