Kul mellom anus og pung

Spørsmål

Hei,

Jeg har en kul mellom anus og pung (mellomkjøttet). Den sitter ca 3-4 cm fra anus mot pung ca midt i mellomkjøttet, mot kroppens senter. kulen kjennes ut som om den ligger bak hudlaget og kjennes ut som en halv-myk fettkul. Jeg har fettkuler på låret, men disse kjennes hardere/faster ut. Det begynte med at jeg kjente litt murring i dette området. Det gjorde ikke vondt. Etterhvert kjentes det litt ut som lette smertemurring i perioder inne i anus. Jeg lurte litt på om det var noe i prostata. Smerten i anus har fursvunnet og vert fraværende siste måneden. Jeg har hatt litt svie i tuppen av urinrøret og litt lenger inn. Etter 2 mnd har kulen blitt litt øm når jeg tar på den, og dersom jeg kjenner etter kjenner jeg at den er litt øm, men huden er ikke rød eller opphovnet. Allmennstilstanden min kjennes fin ut. Har hatt mye stress det siste året, er derfor jeg først tenkte litt på om det kunne være prostatitt, men så oppdaget jeg at det var en kul i mellomkjøttet, og at denne var øm.

Jeg kjenner kulen litt når jeg sitter og lener meg fremmover på stolen. Den murrer og svir litt i perioder, og av og til gir den lett ømhet ved brøring. Etter berøring kan jeg kjenne at den gir lett smerte en stund etter jeg har tatt på den.

Jeg tenkt også litt på om det kan være at jeg har revnet noen muskler eller vev ved samleie. Da penis ved en annledning ble "brukket" litt nedover i erigert tilstandt. Jeg kjente at dette gjorde litt vondt, og at det laget litt lyd, som om noe revnet i penisroten eller i mellomkjøttet ett sted. Men det er litt vanskelig å si. Dette skjedde for kanskje 9-6 mnd siden.

Jeg har fast forhold med min kone, og har ingen andre seksuelle partnere. Min kone hadde et førstegangutbrudd med herpes type 1 for ca 13 mnd siden. Jeg har ikke hatt noen symptom på dette tror jeg.

Mvh
Mann 32 år

Svar

Hei.

Her har du ikke stilt noe konkret spørsmål, men jeg antar at du gjerne vil vite hva dette er, og å bli kvitt det om nødvendig.
Jeg kan ikke si noe sikkert uten å undersøke deg og kun utfra din beskrivelse, men tenker at det mest sannsynlige kanskje er en liten betennelse / byll, evt en fettkul. Ømhet taler i retning av betennelse.
En slik hudbetennelse kan evt bli en byll, som ofte må åpnes med et lite snitt for å tømme ut puss.

Jeg synes du skal gå til legen din med dette for å få det undersøkt og behandlet, om nødvendig. Da følger du forøvrig også den alminnelige regelen om at alle nyoppståtte kuler uten kjent årsak, skal legeundersøkes. Grunnen til at dette er en generelt anbefalt regel, er for å få utelukket at kuler kan ha med ondartet sykdom å gjøre. Når det er sagt, så betyr ikke det at jeg "tror" at det du har er i den gaten, men det er ikke noe en skal tro noe om, men vite.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-