Kul i lysken

Spørsmål

Jeg oppdaget ved en tilfeldighet i går at jeg har en kul rett i skrittet. Kulen sitter ikke på kjønnsleppene men sitter inn i "gropen" på høyre fot (altså rett etter overgangen fra høyre kjønnsleppen til foten), tror det blir på måten bak det dere kaller gracilis muskelen. Kulen er ca 1-1,5 cm lang og bred. Kulen kjennes under huden. Hvis jeg tar i skinnet rundt den så føles det ikke som om den sitter fast i noe. Kulen har ikke noen spesiell farge, men hvis jeg presser huden rundt den så blir den hvitaktig. Jeg skriver pga at jeg var redd det kunne være noe farlig, og om det er noe jeg bør gå til lege med.

Kvinne, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Først og fremst må jeg berømme deg for en ytterst profesjonell beskrivelse av kulen, det som sakset rett ut av en legejournal !

Konklusjonen først:
Ja, en nyoppdaget kul bør man stort sett alltid gå til legen med, det er en god tommelfingerregel.
Først og fremt for å utelukke at det er noe galt.

Det er selvfølgelig umulig for meg å stille en diagnose uten å kjenne på kulen, men det du beskriver at den ikke sitter fast i huden, er vanligvis et av flere tegn på at ting ikke er ondartet, selv om ingen ting er 100% innen faget medisin.

Jeg tenker at det f.eks. kan være en fettkul (lipom) eller en lymfeknute, mindre sannsynlig en liten byll, for det hadde helst gjort vondt, og det skriver du ikke noe om.

Men ja, du skal ta en tur til lege og få det sjekket.
Lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn