Kreft og reise

Spørsmål

Jeg har fått påvist en svulst, men jeg vet ikke ennå om den er ond- eller godartet.

Problemet er at jeg har bestilt en reise til Egypt med avreise neste helg (være borte i nesten tre uker). Bør jeg dra. Hva om den er ondartet - da bør vel behandling starte så fort som mulig? Vet du også om dette er god nok grunn for å avbestille reisen (med tanke på avbestillingsforsikring)?

Takk

Mann, 35 år

Svar

Hei!

Du skriver ikke hvor denne svulsten befinner seg og om den gir symptomer av noe slag.

Dette bør du avgjøre i samråd med fastlegen din eller den legen som har påvist svulsten. I noen tilfeller er det grunn til å fjerne eller behandle svulsten så raskt som mulig, og en måneds forsinkelse er kanskje ikke ønskelig. Imidlertid er det sjelden det er så stor hast at man ikke kan drøye noen uker, men dette kommer altså helt an på hvilken type svulst det dreier seg om.

Snakk med legen din om dette!

Avbestillingsforsikringen vil nok vanligvis dreie seg om tilstander hvor du er for dårlig til å reise, og hvis du ikke har plager av svulsten eller behandlingen er det vel tvilsomt om det er grunn god nok for forsikringsselskapet. Dette kan du også snakke med legen din om .