Kraftig svette

Spørsmål

Hei. Jeg har slitt med et problem en stund, og det er svette. Det begynte for ca et år siden, og er noe som plager meg veldig. Jeg svetter kun under armene, og det kommer uten at jeg er i spesiell aktivitet eller er veldig varm. Jeg er veldig bevisst på å ikke gå med stramme, grå gensere eller t-skjorter. Det kommer veldig fort, og er veldig slitsomt. Ofte er det veldig mye også, og noen ganger begynner det å lukte. Jeg bruker vanlig deodorant kjøpt på butikken. Synes det er veldig rart at det står at den skal holde i 48 timer. Går ikke på noen spesielle medisiner. Går på p-piller hvis det har noen betydning. Er det noe jeg kan gjøre for å bedre dette? Lurer bare på hva dette kommer av.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det mest sannnsynlige er at dette ikke har noen spesiell årsak, men for ordens skyld kan du gå til legen for en rutinesjekk. I så måte er det viktig å få sjekket om du kan ha høyt stoffskifte, for det kan gi økt svettetendens.

Jeg synes at du skal kjøpe spesialdeodorant på apoteket som heter Stop 24. Den blokkerer svetten effektivt i et døgn, så der vil jeg tro du har en god løsning.
Lykke til!

PS jeg vet ikke hvilken p-pille du bruker, men sjekk selv på www.felleskatalogen.no og les under "bivirkninger". Der vil du kunne finne ut om økt svette er en bivirkning med akkurat den pillen du bruker. Det er ikke utenkelig, så sjekk det.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn