Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kontakteksem rundt brystvortene?

Spørsmål

Hei. Spørsmål gjelder brystknopp:
Under treningen for en uke siden begynte jeg å merke sårhet på brystvortene. Dette var uka før mens. ( plages ikke vanligvis av ømme/bryst i syklus) men dette minnet litt om "graviditets" symtomer. Mensen kom som vanlig. Fremdeles føles brystene litt tunge/såre.

Det som forandret seg, som jeg lurer på er en hudforandring i overgang areola og brystknopp. Der er huden blitt lysere og hvis jeg strekker på huden ses bittesmå prikker tett i tett som danner lysere farge. Nesten litt " krakkelert" farge. (Kun i "ring" rundt brystknoppens feste). Aerolaen er normal, glatt og uforandret. Tuppen virker heller ikke spesielt rød eller flasset. Finner heller ingen andre tilstander i selve brystet som bør nevnes.

( Har 3 barn og ingen amming var mulig.Det ble observert på sykehuset at huden var ekstremt skjør og tålte ikke den belastningen.)
Begge brystvortene fikk denne hudforandringen samtidig . Det ser ikke ut som det inneholder puss. Hva kan det skyldes?. Takker for svar.

Svar

Hei! Det ser veldig ut som et kontakteksem. Infeksjon er lite sannsynlig da det er på begge brystvortene. Det kan være flere årsaker til eksem, friksjon, mekanisk irritasjon? Fuktighet? Ny bh? Ny såpe eller krem? En må nesten bare prøve seg frem for å finne årsak. Mild kortisonkrem kan forsøkes. Hjelper det er eksem veldig sannsynlig.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-