Kløende kuler på hele kroppen

Spørsmål

Hei, siden januar nå så har det kommet opp små kuler på kroppen, begynte på leggen så spredde det seg på hele kroppen. De klør helt utrolig å mister mye nattesøvn. Har fått dermatrol og allergimedisinmot kløe men hjelper ikke. Det klør til det punktet hvor det blir sår som du ser på bildene.

Kvinne 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Du har altså nå i noen måneder fått stadig nye sterkt kløende kuler på kroppen, og allergimedisinene du bruker, hjelper ikke mot kløen. Du har vedlagt bilder, men de er dessverre ikke av god nok kvalitet til å kunne si noe sikkert om hva dette kan skyldes.

Og det er jo ganske så avgjørende, det å få stilt en korrekt diagnose. For da vil en vite hvordan du mest effektivt kan behandles. 

Jeg synes du skal gå til fastlegen din i første omgang for å få en vurdering av hva dette kan være, slik at korrekt behandling kan bli igangsatt. Jeg forstår at du muligens har vært hos legen allerede, siden du sier at du har fått allergimedisiner, men isåfall må du jo si til legen at disse ikke hjelper, og at du trenger å få stilt en presis diagnose slik at du kan få behandling som vil hjelpe deg til å bli kvitt dette. Hvis ikke fastlegen din kan stille noen eksakt diagnose her, så vil det være aktuelt med henvisning til en hudlege. I påvente av time hos fastlegen må du drive god hudpleie, ikke bruke såpe på kroppen annet enn under armene, i lysken og på føttene, og alltid bruke fuktighetskrem etter dusj. Og klipp dine fingernegler helt ned, slik at du ikke klarer å klø hull på huden, slik du nå gjør. 

Jeg håper at rådene kan være til hjelpe, og ønsker deg god bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-