Kløe og hevelse i fingre og tær

Spørsmål

Hei I går sånn ca 1 time etter at jeg våknet så begynnte jeg å klø veldig på henda også hovna alle fingrene mine opp og etter en halv time så skjedde det samme på føtta, men da var det bare ett par tær som hovna opp. Jeg er litt allergisk mot katten min, men har aldri fått en sånn reaksjon ved å ta på den så tviler på at det har noe med den å gjøre. Hevelsene gikk gradvis ned i løpet av dagen. Noen ide om hva dette kan ha vært?

Mann 19

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,


Forstår at dette må ha vært ubehagelig for deg, men det er selvfølgelig godt å høre at hevelsene har gått tilbake av seg selv. 

Hevelser som oppstår spontant i hender og føtter kan komme av flere årsaker, men ut fra beskrivelsen din mistenker jeg at det kan ha vært utslett med urtikaria (elveblest). Et slikt utslett kan oppstå raskt, gir såkalte "vabler" og forsvinner av seg selv i løpet av 24 timer. Urtikaria er svært vanlig, og 1 av 5 vil oppleve å få et urtikariautbrudd i løpet av livet. 


Det finnes flere mulige utløsende årsaker til urtikaria, blant annet allergier (mot feks. matvarer, pollen, dyr), medikamenter, insektsbitt og stimuli mot huden (varme, kulde, trykk, sol). I sjeldne tilfeller er infeksjoner eller systemiske sykdommer utløsende årsaker men da blir ofte episodene kraftigere og utslettet kommer tilbake igjen etter å ha forsvunnet. 


Om utslettet har gått helt tilbake og du ikke har noen andre symptomer eller plager tenker jeg at du kan se dette an, men om dette ikke er tilfelle, eller om utslettet kommer tilbake bør du oppsøke din fastlege for undersøkelse. 


Håper dette var oppklarende. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-