Kløe i lysken

Spørsmål

Hei

Jeg har et problem med kløe. Det forekom for 2 måneder siden og har ikke gitt seg slik jeg hadde håpet. Jeg har prøvd med fuktighetskrem og vask med mild såpe.
Områdene hvor det klør befinner seg der hvor det er kontakt mellom låret/lysken og pungen (dvs både på innsiden av låret og pungen). Det begynte med kløe og da jeg så etter hva det var flasset det. Etter at flasset var av har det siden vært et glatt og noe rødt/hvitt område i huden akkurat der hvor det er kløe. Dette gjelder forøvrig begge sider.

Mann, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg lurer på om det ikke kan være en infeksjon av ett eller annet slag, muligens en soppinfeksjon, som gir deg plager i lysken. Det kan også være sår hud som er betent i tillegg. Et eksem av en eller annen årsak er også mulig, selvfølgelig, men sopp er den vanligste forklaringne i dette området.

Du kan alltids forsøke med reseptfri Canesten, men jeg synes egentlig du skal få en lege til å se på dette og eventuelt ta en prøve hvis det er tvil om diagnosen. Hvis det dreier seg om en infeksjon av ett elelr annet slag vil det nok ikke hjelpe med fuktighetskrem, selv om det er fornuftig av deg å behandle området slik du har gjort.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-