Kilen på magen

Spørsmål

Jeg har problem med at forsiden av overkroppen(bryst, mage) er så følsom for kiling at det er plagsomt å ha klær på. det har alltid vært sånn, mer eller mindre. fins det noe løsning på dette? medisiner? evt noe å smøre på?

Mann, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror ærlig talt dette er noe du må innfinne deg med, uten å ha store forhåpninger om å bli "kurert". Noen er mer kilne og følsomme i huden enn andre, det kan ha sammenheng med generelt "spenningsnivå": noen reagerer ikke om du så rundkiler dem, mens andre ler seg i hjel bare du ser på dem og legger en finger på huden deres (jeg oevrdriver litt, men...). Jeg har aldri sett noen remedier som kan kurere slik kilenhet eller overfølsomhet.

Det finnes enkelte nevrologiske lidelser som kan gi svært følsom hud (såkalte hyperestesier), men da er det gjerne en plage som ikke har vært tilstede tidligere.

Jeg kan forestille meg at avslapningsteknikker og autogen trening kan ha en viss effekt teoretisk for dem som er mer "skvetne" eller kilne enn andre, men dette har jeg ingen erfaring med selv.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-