Jeg klør og klør!

Spørsmål

JEG KLØR!! Får bittesmå lyserøde nupper,som klør VELDIG masse,ingenting hjelper-bortsett fra å klemme på dem,da kommer det ganske masse helt klar veske fra dem,men jeg må klemme på dem helt til det kommer blod.Dette gjør at jeg får stygge arr+at der sårene har vært blir helt hvite etterpå.Jeg har hatt dette i snart 3år og har vært hos leger som nærmest ler av meg og sier at kløe er psykisk og gir meg allergimedikamenter(som ikke virker!!)Har vært hos hudspesialist som ikke sa noenting og nå byner jeg å bli redd for å gå vise meg i det hele tatt-vær så snill gi meg råd!!

Sykdommer: depresjoner
Medisiner: efeksor?

Kvinne, 23 år

Svar

Hei!

Det er ikke hyggelig å høre at leger ler av deg når du presenterer et tydelig problem. Uansett om det skulle være psykisk eller ikke har du krav på å bli tatt alvorlig og seriøst!!

Det kan være svært mange årsaker til kløe, alt fra mer mentale årsaker til lidelser i nyrer, galle, stoffskifte, dessuten en del mer alvorlige sykdommer som gir kløe som et symptom.

Legen din skal undersøke deg nøye med blodprøver og kroppslig før en "psykisk" konklusjon kan trekkes. Hvis det likevel er mistanke om psykisk årsak skal dette behandles med medisiner og eventuelt med terapi h os psykolog/psykiater.

Du skal ikke finne deg i at legene overser plagene dine!!!