Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Isotretinoin

Spørsmål

Hei!

Avsluttet medisinen Isotretoin Orifarm for ca 1 år siden. Var i denne perioden veldig sparsommelig med å drikke alkohol.
Tok en blodprøve halveis ute i behandlingen (3 mnd), men hørte ikke noe mer fra det.
Tok bare den blodprøven. Gikk på medisinen i ca 3-4 mnd til.
Etter dette begynte jeg å drikke alkohol igjen, men drikke enda veldig moderat.

Vil leveren min enda ha bivirkninger/skade av denne medisinen? Hvor lenge etter avsluttet medisinering påvirker enda medisinen deg? Kan medisinen gi permanente skader, eller bare belastininger mens det holder på?

Mvh mann 23

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Du har altså blitt behandlet med isotretinoin for 1 år siden. Det ble tatt en blodprøve underveis i behandlingen. Svarer på spørsmålene dine under.

1. Hvis du ikke hørte noe etter blodprøven vil jeg anta at denne var normal. Det man sjekker på blodprøver under isotretinoin behandling er leverprøve, fettstoffer og vanlig blodstatus.

2. Det er riktig som du skriver at man skal være forsiktig med alkohol sammen med isotretinoin. Dette gjelder under kuren, og noen uker i etterkant. Medisinen vil være ute av kroppen 2-4 uker etter man har sluttet, og da vil kroppen tåle alkohol som vanlig.

Leveren din vil ikke ta noen skade av isotretinoin. Årsaken til at man følger med leverprøver er at en liten andel vil få litt betennelse i leveren. Dette gjelder da under kuren, og noe man fakker opp ved prøvetaking. Isotretinoin gir svært sjelden noen skader eller belastning i etterkant.

Håper svaret var til hjelp og fint å høre behandlingen hadde god effekt. God påske!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-