Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Isotretinoin og flassing i huden

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 23 år. Jeg startet på en Isotretinoin kur for litt over en uke siden, 40 mg i 5 mnd. Dag 5 startet en EKSTREM hudflassing. Hudlegen jeg var hos anbefalte meg å bruke La Roche Posay Effaclar h. Men allerede 5 minutt etter påføring, så flasser det like ille. Det er ikke mulig å gå på jobb om det fortsetter slik! Er det vanlig med et så stort flassproblem i starten eller kan jeg risikere å ha det slik i 5 måneder? Jeg hadde tørr hud før jeg startet kuren. Hvilke hjelp og hudpleieprodukter anbefaler du?

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. Flassing er en vanlig bivirkning under kuren. Det er ikke sjelden vi ser et «oppbluss» med det i starten av kur, og at det roer seg ned med litt tid.

2. Viktigste behandling for å motvirke dette er rikelig bruk av fuktighetskrem. Du vil trenge mye fuktighetskrem, og det lønner seg å holde seg til merkene fra apotek. Her må man prøve seg frem litt hva som fungerer best for en. La Roche er mye brukt. Hvis Effaclar ikke er tilstrekkelig, vil for eksempel Toleriane fra samme serie gi mer fuktighet. Cosmica og Decubal er andre gode alternativer.

3. Hvis huden er veldig betent og hissig kan man forsøke hydrokortison om kvelden en kort periode (5-7 dager).

Jeg vil forvente dette blir mindre med noe tid, og at du ikke vil ha slike plager under hele kuren. Hold kontakt med hudlegen din senere. Et alternativ om det vedvarer, er å ta en litt lavere dose av medisinen.

Håper svaret var til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-