Inngrodde hår

Spørsmål

Hei!
I sommer ble jeg veldig plaget med inngrodde hår på leggene / lår / rompe, noe jeg er fremdeles. Har i forbindelse med dette fått noen KJEMPESTYGGE rød/brun/lilla arr der de inngridde hårene har vært, og lurer på tips til å bli kvitt disse? Krem eller NOE? Desperat, det ser så vanvittig stygt ut.. De blir mer fremtredende også etter jeg har dusjet f.eks eller huden er tørr.

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. Inngrodde hår på leggene er svært vanlig. Trening, varme, barbering og voksing er vanlig utløsende årsaker. Nøkkelen til behandlingen er å stoppe denne prosessen. Merkene vil da gradvis blekes av med tid, men det kan ta flere måneder. Et mye brukt behandlingsopplegg på generelt grunnlag er.

A: Bruke hibiscrub oppløsning (reseptfritt) på huden ved dusj 2-3 ganger per uke. La virke 3-5 minutter og skyll av. Dette holder huden fri for bakterier. Det bør gjøres før og et par dager etter barbering.
B: En lege kan vurdere å gi resept på dalacin liniment. Det er en flytende antibiotika som brukes punktvis når man har "utbrudd"
C: En bør generelt unngå fete kremer og oljer. Hvis huden er tørr kan man evt. bruke en tynn lotion.

2. Hvis vedvarende vil en lege vurdere tabletter (såkalte tetracycliner).

3. Hvis hårene er mørke er et godt alternativ hårfjerning med laser. Dette er aktuelt der huden er lys, og hårene mørkere. Det er en permanent laserbehandling (en blir ikke kvitt 100% av hårene) som kan løse dette over tid.

Håper svaret var til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-