Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Infiserte hårsekker etter intimbarbering

Spørsmål

Hei! Fredag 11.09.20 så barberte jeg underlivet som man vanligvis gjør når det vokser litt for mye, slik utstyret ser litt mer presentabelt ut. Jeg fikk noen røde prikker i området over penis, som er normalt. I løpet av denne uken har jeg hatt sex med samme kvinne, og disse røde prikkene har utviklet seg til å bli større og hovne. De ligner på mellom store kviser, og de er øm/hoven og er veldig følsomme. Som betyr jeg går rundt med smerter. Det har også oppstått flere av disse "kvisene" på side og under av penis/skaftet, altså ikka bare over der de startet. Tips/triks til å få dem bort? Mvh Mann 25 år.

Mann 25
Svar

Hei.


Bildet viser at du har små betennelser i hårsekkene, etter barberingen. Det er svært vanlig og helt ufarlig. For å unngå dette bør man alltid bruke rent barberblad, og gjerne desinfisere huden etter barberingen med sprit eller annet desinfeksjonsmiddel. Grunnen er at barberhøvelen lager små skader i huden, hvor bakterier kommer inn.


Disse små hudinfeksjonene du har nå, vil gå over av seg selv. Vask med såpe og vann. Om du vil (men det er ikke nødvendig) kan du ta en steril nål (kjøp på apoteket eller brenn en nål med en fyrstikk), stikk forsiktig hull og klem ut pusset, og deretter desinfiserer du med sprit, for eksempel håndspriten vi alle bruker nå for tiden. 


Vent med å barbere deg til det hele er over.

Ha det bra.