Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvitt belegg omkring klitoris

Spørsmål

Hei. Er en dame på 55 år,har fått en intens kløe i området rundt klitoris,et hvitt belegg. Det er sprekker i det som blør,men det kan komme av kløingen,er ikke sikker. Fjerner det hvite belegget,men det kommer tilbake. Det er ingen vond lukt. Har prøvd reseptfrie kremer og salver fra Apoteket,det ble bare verre. Håper å få vite hva dette er,har hatt dette i over 2 måneder.

Kvinne 55
Svar

Hei. Ut fra din beskrivelse, så høres dette mest sannsynlig ut som en soppinfeksjon. Det at du kan fjerne det hvitlige belegget betyr jo at det ikke er selve slimhinnene som er hvitlige, altså høres det ikke ut som det er en permanent endring i slimhinner / hud. Jeg synes derfor at du skal forsøke kremen Klotrimazol eller Canesten (reseptfri) i et tynt lag morgen og kveld i noen dager, kanskje en uke, så ser du om det da går vekk. Gjør det det, så var det nok soppinfeksjon. Hvis det ikke gjør det, må du gå til lege for å bli undersøkt, for jeg kan jo ikke si noe nærmere om dette her, uten bilder eller mulighet til å undersøke deg.

Men sannsynligheten for sopp er stor, og det at du undere tilleggsopplysninger forteller at du har diabetes, øker sannsynligheten ytterligere.

Lykke til.