Hvite hår ved skjeden

Spørsmål

Hei!

Jeg har fått noen hvite hår nedentil, det er ikke grått hår, men hvite, gummiaktige nærmere skjedeåpning. Lurer på hva kan det skyldes? Er det noe jeg må gå til lege for? Jeg har hatt det i noen mnd. Er ikke spesielt plagsomt, har noe kløe, mest på natten. Hadde en litt hoven høyre kjønnsleppe for en litt stund siden, men det gikk over, men dette ser ut til å vedvare.
Kvinne 38 år. Har Ett barn på 2 år.

Svar

Hei.

Jeg har aldri hørt om "hvite, gummiaktige hår" ved skjedeåpningen, eller noe annet sted. Det er vanskelig å forestille seg at dette ikke er vanlige "gråe hår", selv om du sier at det ikke er det. Grå hår har ofte annen struktur og konsistens enn pigmentert hår, så her er vel en teoretisk mulighet for at du mistolker dette, siden du kanskje ikke har opplevd grå hår før?

Siden du heller ikke har vedlagt noe bilde, kan jeg i liten grad si noe mer enn dette. Dvs jeg kan i det minste opplyse deg om at dette ihvertfall ikke er tegn på noen sykdom.
Hvis du vil ha et klart svar på hva dette er og ikke er, er det ikke noe i veien for å la fastlegen din se på det, men over nett og uten bilde kommer vi nok dessverre ikke noe lenger her enn dette.

Ha det bra.