Hudskade etter kraftig solforbrenning

Spørsmål

Hei, jeg svidde nesen min på ferie i gran canaria ganske kraftig for 2 år siden (typ annen grads med blemmer) og siden det har jeg hatt den flekken på nesen du kan se på bildet. Huden der er ganske røff/tørr og er litt øm å ta på. Det virker som huden prøver å reparere seg, ved at det danner seg hudfargede flak oppå det røde, litt som isflak på en innsjø, men denne huden er heller ikke vanlig hud. Den legger seg liksom bare som et tynt lag oppå. Noen ganger er flekken hudfarget mens andre ganger er den mye mer skjemmende og rød. Blir fort veldig kald der ettersom huden tilbyr lite beskyttelse og da blir det også rødt og irritert. Jeg bruker 50+ solfaktor på nesen når det er sol ute, da jeg ikke er dum og forstår at flekken ikke tåler 10 minutter med sol. Kanskje det som er mest irriterende er at den til tider klør veldig. Har skjedd at jeg har gått hjem fra lesesal fordi jeg ikke får konsentrert meg. Som sagt har det nå gått 2 år med denne flekken, og jeg sliter med å forstå hvordan dette er noe som bare skal gå vekk av seg selv.

Mann 22
Svar

Hei.


Du har nok fått deg en skade i huden etter den solforbrenningen, og det er meget lurt av deg å beskytte deg mot solen slik du gjør. Fortsett med dette.

Hvorvidt dette vil forsvinne etterhvert er nok ikke noe som kan forutsies nå, men det er ingen umulighet at du har fått en permanent skade av huden på nesen. Du kan evt oppsøke en hudlege om du vil ha en nærmere vurdering av dette, og fastlegen kan henvise deg til dette. Ha det bra.