Hudplager

Spørsmål

Hei jeg er 20 år og har aldri slitt med huden før, men for ca. 1 år siden fikk jeg et kvisefelt i pannen. Jeg gikk til hudlegen og fikk Epiduo, og det gikk etterhvert bort. For ca. fem uker siden fikk jeg noen røde prikker på kinnet og brukte da kremen der. Dette førte til en reaksjon der jeg ble veldig rød. Rødheten og varmefølelse spredte seg til det andre kinnet også, og andre deler av kroppen. Det kom ofte som anfall og roet seg ned etter et par timer og noen ganger etter en dag. Etter å ha gått til hudlege fikk jeg beskjed om at dette var elveblest og fikk allergitabletter. Men for noen dager siden merket jeg at små kviser og nupper begynte å komme i pannen igjen samt at jeg er litt rød. Har i tillegg merket at det verker litt i leddene, har i perioder irriterte øyne og at jeg ofte er veldig tørst. Vet ikke helt om dette har en sammenheng med huden, men begynner å bli litt bekymret og fortvilet i og med at det stadig kommer nye problemer med huden.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Du beskriver to ulike tilstand, akne og elveblest, som i utgangspunktet ikke er relatert. Begge er veldig vanlig, og ikke farlige. Svarer på de punktvis under.

1. Elveblest gir hevelse, rødme og kløe i huden som varer kort tid. Riktig behandling her er antihistaminer som du har fått. Dette kan man gjerne ta over en noe lengre periode, til problemet er borte.

2. Vedrørende din akne, så hørtes det ut som du reagerte på epiduo siste gang du brukte den. Det finnes her en lang rekke andre alternativer. Kan være en god ide å bruke kremer som er milder mot huden. Epiduo blir man typisk rød og noe irritert av.

Så hva bør du gjøre?
Jeg ville fortsatt med allergitablettene, og hørt med din fastlege eller hudlege hva du kan bruke mot din akne. Hvis allmenntilstanden har vært noe dårlig, ta en helsesjekk med blodprøver hos din fastlege som rutine.

Håper svaret var til hjelp!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Harald Dobloug
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-