Hudinfeksjon?

Spørsmål

Har i en uke hatt et hovent felt i rumpesprekken. Oppføre anus. Legen trodde det var et inngrodd hår og stakk meg med en bedøvelsesprøyte, men ingenting kom ut. Kun blod. Hun henviste meg til fysio. grunnet jeg er gravid 20+5, men fysio sa at bekkenet mitt er fint. Vi fant ut at jeg får vondt når det ømme området treffer hardt underlag. At bekken og muskler rundt er bra.
Etter stikket hos legen har det hovne området blitt større. Og etter at fysio har klemt og trykket har det blitt ømmere og det hovne partiet har flyttet seg mer opp der rumpesprekken begynner.
Føles ut som om huden er stram, øm og litt hoven/hard. Midt i rumpesprekken og et par cm ut mot rumpeballene. Ligger mye for å avlaste. Og får smerter når jeg ska snu meg liggende, sitte og jeg kommer borti dette partiet.
Er ingen kvise/bull som jeg kan se. Området er litt svakt rosa.

Svar

Hei! Området rundt endetarmen er utsatt for infeksjoner, og det er ikke uvanlig at det kan ha utspring fra hårsekk eller hudkjertler. Infeksjonen kan utvikle seg til en byll som inneholder puss. Dette er veldig smertefullt. Behandlingen er som din fastlege forsøkte, å lage et lite snitt slik at pusset kan tømme seg og la det få gro uten at såret lukker seg. Dersom området er ømt og hovent, kan det være en infeksjon selv om det ikke kom puss ut. Overflatisk hudinfeksjon med f eks streptokokker (rosen) trenger ikke gi pusslomme. Ofte har man sykdomsfølelse og feber. Har du det? Ubehaget som du har nå kan også skyldes at fysio og lege har klemt og herjet med området. Da vil du ikke ha feber. Fastlegen kan også ta en blodprøve, CRP for å se om det kan dreie seg om bakteriell infeksjon. Den vil ofte være forhøyet ved rosen. Mitt beste råd er altså å kontakte legen på nytt, spesielt om du har feber. Det er viktig å få en avklaring på det.