Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hudforandring på brystet

Spørsmål

Jeg har hatt en rød flekk under høyre brystvorte, som har endret seg i størrelse og farge de siste 4 ukene. Det begynte som en liten rosa runding, men utvidet seg mer og mer ila de første to ukene og ble mer avlang enn rund. Huden på det røde området vil jeg også kategorisere som mer «skrukkete» enn resten av huden. Den gjorde ikke vondt, eller klødde noe særlig. Flekken begynte så å visne bort sakte men sikkert siste ukene og er i dag nesten ikke synlig, men huden er fortsatt skrukkete noen steder. Har ikke tenkt noe særlig over det før brystkreftkampanjen kom nå i oktober, og jeg så et bilde av en slik flekk under brystvorten. Begynte derfor å bekymre meg litt unødvendig og ønsker å undersøke om dette er noe jeg bør undersøke nærmere, eller glemme, da flekken faktisk har gått bort. Har ingen symtomer på brystkreft utover dette så det er sagt. Men ønsker likevel en tilbakemelding på om dette er noe jeg bør undersøke videre.

Kvinne 23
Svar

Hei.


Det stemmer at hudforandringer på brystene kan være tegn på brystkreft, men da vil det vanligvis ikke avta og nesten forsvinne, slik som i ditt tilfelle. Det vil vedvare og stort sett bli verre. Derfor er brystkreft absolutt ikke det første jeg tenker på når jeg leser det du skriver her.

Jeg tenker mer i retning av at dette har med huden å gjøre, for eksempel et eksem, en betent talgkjertel eller lignende.

Ditt spørsmål er om dette er noe du bør undersøke videre.

Selv om jeg altså ikke synes dette høres urovekkende ut, så synes jeg for ordens skyld og prinsipielt at du kan la fastlegen ta en titt på dette. Både for at du skal slippe å tenke på brystkreft, og fordi at det er riktigere med en legeundersøkelse "for mye" enn akkurat en for lite, når det gjelder spørsmål om brystkreft.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-