Huden faller av

Spørsmål

Hei,
det faller av hud i store flak på fingre og tær. Dette har pågått i ca 14 dager, og så snart frisk hud er kommet til faller også den av. Jeg oppfatter ikke at huden min er tørr, og fuktighetskremer hjelper ikke. Hva kan det være? Mangler jeg vitaminer?

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Hud-diagnostikk over internett er særdeles vanskelig. Jeg kan gi deg noen generelle betraktninger, men en sikker diagnose kan jeg nok ikke få til.

Jeg tviler på at vitamin-mangel er forklaringen på plagene dine. Til det er symptomene for lokale og utypiske.

Jeg tenker at et eksem på grunn av irritasjon er en mulig forklaring, men det er vanskelig å forstå hva du er utsatt for på både hender og tær som kan gi slike symptomer. Debut av psoriasis eller atopisk eksem kan gi hudavskalling, men uten å ha sett utslettet ditt kan jeg umulig stille noen diagnose.

Kanskje dette er en kortvarig forandring i hudens miljø som gir en utskiftning av de øvre hudlagene, men hvis det varer lenge må man kanskje behandle med kortison. Imidlertid kan det også tenkes at det er en infeksjon, feks sopp, og da er ikke kortison å anbefale.

Rådet mitt må bli å konsultere en lege for å få en diagnose. Ta en titt på denne siden for å se hvor mange diffuse hudlidelser man kan ha - da ser du sikkert at dette blir svært unøyaktig diagnostikk over internett:
http://www.dermis.net/doia/dbrowser.asp?zugr=d&lang=e&benr=A_5

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn