Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Huden er sår og det er vondt å få vann på den

Spørsmål

Hei :) Den siste tiden har jeg hatt problemer med smerter i huden. Huden føles sår å ta på, er litt vondt å få vann på. Vondt å komme borti. Ikke noe synlig på huden, ikke synlig rød/ sår. Har hatt det på yttersiden av høyre hånd, på høyre underarm, låret. Siste året har jeg fått noen små blemmer på høyre lillefinger. Det starter med at huden føles sår på yttersiden av hånda, mot armen. Så blir det rødt, veldig vondt. Kjempevondt å komme borti. Går over etter noen dager, det blir en slags vannblemme, men den sprekker ikke, blir liksom mindre, så løsner det et slags "flak". Så blir det bedre. Var hos legen med det, fikk beskjed om at det var infeksjon i neglebåndet. Fikk en salve som hjalp. Kan det være det samme nå? Hva kan det skyldes at huden føles sår? Et helt annet spørsmål. Har til tider brystsmerter. Midt i brystet omtrent, og under venstre bryst. Har og vondt øverst i ryggen, nakken og skuldrene. Så har tenkt det er muskulære smerter. Har målt 02 metning, den er på 98 ca. Pulsen mellom 60 og 70. Hva kan dette skyldes? Er veldig redd for kreft. Og at hjertet plutselig skal stoppe. Kan hudsmertene være kreft? På forhånd takk for svar.

Kvinne 32
Svar

Hei.


Jeg vil starte med dine siste spørsmål først, for det er enklest å svare på:


Dette skyldes ikke kreft, og hjertet ditt vil ikke plutselig stoppe. Det kan jeg si deg med sikkerhet, utfra din symptombeskrivelse her.


Så til din såre hud:

Det at normalt utseende hud føles sår å ta på og at det er vondt å få vann på, kalles dysestesi. Det er ingen sykdom i seg selv, men en medisinsk beskrivelse av selve symptomet. Det kommer av at nervene sender feil signaler til hjernen, slik at for eksempel lett berøring eller vann kjennes vondt. Det kan ha en rekke forskjellige årsaker, og jeg kan ikke spekulere i årsaken her. Helvetesild kan gi slike plager, særlig før utslettet kommer, men det går ikke an å få helvetesild på flere steder på kroppen samtidig, hvis du har det. Helvetesild vil kunne starte akkurat slik du beskriver det, og så kommer utslettet etterhvert, i form av blemmer som det så går hull på og det blir væskende sår. Hvis du får slike blemmer flere ganger, bør du la legen din se dette for å finne ut om det kan være diagnosen.


Du spør videre om det kan være samme forklaring nå som sist, dvs infeksjon i neglebåndet. Jeg har jo ikke sett det du her beskriver, og kan derfor ikke utelukke at det kan være det. Hvis det ligner veldig det du hadde da du hadde infeksjon i neglebåndet, er sannsynligheten naturligvis stor.


Så til brystsmertene dine. Du er en kvinne på 32 år, og da er det i praksis nesten utenkelig at dine brystsmerter skulles skyldes hjertesykdom. Det er overhengende sannsynlig at det er muskulære smerter du har, i musklene i brystkassen. Det at du også har muskelsmerter i rygg, nakke og skuldre, taler enda sterkere for at dine brystsmerter har muskulære årsaker.


Håper det var greie svar. Glem kreft og hjertestans, det skjer ikke. Vis utslettet til legen din om du får det igjen for å få en sikker diagnose.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-