Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hoven og øm kul på kinnet

Spørsmål

Hei! Jeg har siden 2018 gått med en dottlignende følelse, og tidvis smerter i høyre øre. Da jeg stupte i basseng i syden i fjor, sprengte jeg trommehinna, og har siden det vært vondt og jeg har hatt dottfølelse, men i perioder er jeg bedre. Men i den siste tiden har jeg vært mye plaget. Så merket jeg i helgen at jeg har fått en liten hoven og øm kul på kinnet, ved øret, like før der kjevebenet slutter. Den er under huden, ikke så hard, er nå redd det kan være noe alvorlig som feiler meg, da selfølgelig mest redd for kreft i øret eller kinn/kjeve/bihule. Blir ikke noe bedre av å sitte å kjenne etter slik. Har også vært plaget med forkjølelse og bihulebetennelse hele våren. Har legetime 1 juli, men blir så bekymret at jeg gjerne skulle hatt svar på om jeg skulle fått fremskyndet timen?

Kvinne 36
Svar

Hei.


Jeg kan naturligvis ikke si noe med sikkerhet uten å kjenne på kulen, men ut fra det du beskriver, så høres dette så avgjort mest ut som en øm lymfeknute, kanskje en hoven spyttkjertel, eller en liten byll i huden. Det er svært mye vanligere enn kreft også, og det er jo mye mer sannsynlig at dette har en årsak i noe som er svært vanlig, enn i noe sjeldent. "En liten hoven og øm kul" høres heller ikke ut som beskrivelsen av kreft.

Jeg ville ikke tenkt på kreft her, og anser det aldeles trygt og greit å vente 13 dager på legetimen din. Siden du har helseangst, som du forteller under "tilleggsopplysninger", så vil jeg også sterkt fraråde deg å lese om kuler, kreft og så videre på internett, både fordi det er en sikker måte å få mer helseangst på, og også fordi det står ikke noe på internett om hva akkurat din kul er for noe. 

Ha det bra.