Hevelser i skrittet

Spørsmål

Merkelige og litt smertefulle/oemme hevelser i omraadet fra anus aapning til skritt. Disse ser ut som litt hvite avlange striper (minner litt om elveblest).

Har en jobb hvor jeg sitter mye, og har ogsaa faatt en Pilondial Sinus, som skal opereres om litt.

Spoersmaalet er om dere har noen ide hva det kan vaere og om jeg boer oppsoeke lege ?

Sykdommer: Astma, Elveblest
Medisiner: Symbicort, clarityn

Mann, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er alltid vanskelig eller ofte umulig å gi noen eksakt diagnose på et utslett eller hudforandring, uten at legen ser det med egne øyne. Du skriver om merkelige og litt smertefulle / ømme hevelser i området fra analåpningen til skrittet, litt avlangte hvite striper.
Du sier også at du venter på operasjon for pilonidal sinus, og at du sitter mye.

Det kan være at din sitting, har gjort at det har blitt litt mye fuktighet og "hud-mot-hud"-kontakt i dette området, og det kan gi hudforandringer ("intertrigo") evt også med soppinfeksjon, dette er riktig vanlig i dette området. Det behandles enkelt og effektivt med kremer som du får hos resept hos din fastlege. Men jeg presiserer, at jeg ikke sier at du har dette, det er bare en mulighet.

Videre tenker jeg også at når du har et pilonidalsinus, så kan det dannes fistler ("ganger" / kanaler) under huden, og i disse kan det bli infeksjon, som igjen kan danne små eller større byller. Slike må evt åpnes opp og tømmes for puss, og evt behandles med antibiotika. Dette er også en mulig forklaring på dine hevelser.

Men: Det er aldeles umulig for meg å si noe som helst sikkert om hva dette er uten å se utslettet, så derfor gir jeg deg heller et konkret råd:
Oppsøk din fastlege som sannsynligvis vil kunne si med en gang hva dette er, og gi deg effektiv behandling. Det er mye smartere enn å gå med det og lure på hva det er.

Lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn