Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hevelse i huden etter å ha fjernet et lipom

Spørsmål

Hei.Tok ut en lipom den 28.2.2020. Den satt nederst i ryggen og var 7-8 cm og 3 cm tykk.Ikke hatt noe feber eller infeksjon i såret men det er hevelse og litt kul som går opp i ryggen.Må jeg reoperere eller tappe det på sikt tro? Mvh

Mann 53
Svar

Hei.


Jeg synes bildet du har sendt, viser helt tilfredstillende forhold. Det er overhodet ikke ut som det er noen infeksjon. Du beskriver en hevelse som går "litt opp i ryggen". Det er mulig jeg kan se den på bildet, men det lar seg ikke gjøre å si hva det er eller ikke er uten å kjenne på det. Teoretisk sett kan det kanskje være en blodansamling under huden, men det vil i tilnærmet alle tilfeller resorberes av kroppen gradvis, og forsvinne etterhvert. Uansett blir derfor mitt råd til deg at du trygt både kan og skal se an dette i f.eks. 2-3 måneder fremover, for å se om det gradvis forsvinner. Det har jeg stor tro på. Alternativt kan du få fastlegen til å kjenne på dette nå, så vil du etter alt å dømme med en gang få beskjed om hva det er eller ikke er. Det er jo også alltid hevelse i vevet etter en har vært skåret i, så det kan være en helt normal og forventet hevelse også. Skulle det øke i størrelse når du nå ser det an fremover, så bør du heller gå til lege for å få det sjekket. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-