Helvetesild nedentil?

Spørsmål

Jeg har et meget viktig spørsmål ang helvetesild min søster føler hele underlivet er i brann Hun hadde helvetesild i annsiktet for 8 mnd siden,da det var ferdig begynte det i underlivet kan helvetesild slå inn, hun har et stort vektap og er treogsytti år hvordan behandle det kan det forårsake død .hun er en kvinne
hilsen søster som er redd

Kvinne, 54 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke sikkert det er en sammenheng mellom den helvetesilden hun hadde i ansiktet og de symptomene hun har fra underlivet nå. Ofte kommer helvetesild tilbake i samme område som før, og det hun kjenner nå kan være noe helt annet.
Du skriver ikke om hun har utslett eller noen synlige forandringer. Det er derfor vanskelig for meg å ta stilling til om dette er helvetesild eller noe annet. Hun bør vel oppsøke lege for å få en vurdering og evt behandling. Heldigvis er helvetesild som regel selvbegrensende og normalt ikke en dødelig sykdom. I gamle dager sa man at hvis helvetesilden gikk rundt hele kroppen, så døde man, men det er bare overtro.

Hvis det er nytt anfall av helevetesild finnes det medisiner og salver som kan smøres på og som lindrer, noen medisiner kan kupere anfallet hvis man kommer tidlig.

Les mer under linken over til høyre.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-