Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hårtap som bivirkning av Fungoral sjampo?

Spørsmål

Hei. Jeg va hos hudlegen for 3 uker siden. Hun ga meg epiduo krem og fungoral shampoo før behandling av akne. Etter dette fikk jeg ett stort utslett på halsen og brystkassa og håret på hodet bare detter av. På 3 uker er håret mitt blitt så tynt og jeg er livredd for å miste mer. Jeg har sluttet med begge produktene nå. Tror du dette er bivirkinger? Og tror du håret mitt vil slutte å dette av? Tar det lang tid før dette retter seg opp igjen? Er så lei meg.

Kvinne 29
Svar

Hei. 

Hårtap er ikke en kjent bivirkning av Epiduo, så den er nok ikke årsaken til hårtapet ditt.

Når det gjelder Fungoral sjampo, så brukes ikke den mot kviser, men mot f.eks. seboroisk eksem. Kan det være at det er det du har fått den mot? 

Den kan gi hårtap som bivirkning.  Det er altså en mulig forklaring på hårtapet ditt, men ikke skråsikker, for teoretisk sett kan du ha fått det av andre årsaker (f.eks. lite jern eller lavt stoffskifte, så sjekk dette) eller uten noen påvisbar årsak, bare at det kom tilfeldigvis samtidig med at du brukte Fungoral. Det at noe skjer samtidig er ikke et bevis på årsakssammenheng. 

Men det er altså tenkelig at du har vært uheldig og fått akkurat den bivirkningen.


Hvis det er slik, så vil hårtapet ditt avta etterhvert, når du ikke bruker Fungoral lenger. Jeg synes også at du skal ta dette opp med hudlegen din, spesielt om hårtapet mot enhver formodning ikke skulle avta og stoppe, når du nå har sluttet med sjampoen. Det er ikke mulig å få noe varig tendens til hårtap pga Fungoral, for bivirkningen er en her-og-nå bivirkning, som forsvinner når du slutter med preparatet.


Ha det bra.