Hardhendt massasje

Spørsmål

Jeg har akkurat for noen dager siden prøvd "shape massasje". Jeg ble fortalt at tanken bak er at det masseres så hardt at kapilærene sprekker og nye dannes slik at sirkulasjonen bedres og celulitter + centimetere skal forsvinne. Resultatet er at jeg er dekket med blåmerker. Mitt spørsmål er om dette i dette hele tatt har noe for seg? Jeg lurer også på om dette kan være forbundet med noen medisinske ulemper.

Kvinne, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det finnes utallige behandlingsmetoder og helsetilbud, og kun få av dem er medisinsk dokumentert. Det betyr dog ikke at de er uten virkning, men om dette virker eller ikke må du nesten avgjøre selv, eventuelt snakke med andre som har gjennomgått behandlingen.

Personlig har jeg ikke så stor tro på denne virkningsmekanismen, og selv om det for de fleste ikke er farlig å få blåmerker vil jeg advare mot å bruke masse penger på noe som du ikke føler gir deg effekt og som ikke har nødvendig medisinsk dokumentasjon. Ofte er "bevisene" for behandlingsmetoder basert på enkeltpersoners "suksesshistorier" og ikke på seriøs forskning.

Jeg sier ikke at det er tilfelle for shape massage, men vil at du skal vurdere dette litt objektivt før du utsetter deg for dyre og ubehagelige behandlingsmetoder.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn