Har et sår / merke på penis, som blør. Hva kan det være?

Spørsmål

Hei! Jeg har en ekkymose/blåmerke plassert rett på oversiden av penis (på overgangen/grensen til der penis/shaft starter). Denne har jeg hatt i 1-2 år nå. Den er liten, omtrent 6x6mm. Det er lilla og blør kanskje 1 gang i måneden, men den gjør aldri vondt, merker den nesten ikke. Den ser helt lik ut selv om den blør, blir aldri større, mindre, eller mer brutal (kanskje litt mer lilla etter en blødning). Etter litt googling, tenkte jeg det kunne være Lichen sclerosus, men har ingen andre symptomer som matcher dette. Jeg har besøkt lege for litt over en måned siden, og vi fant ikke ut av hva det kunne være. Jeg fikk en krem som het "Pevisone", men denne hadde ingen effekt. Jeg skal til legen i neste uke, han sa at vi måtte bestille operasjon for fjerning om kremen ikke fungerte. Jeg håper igrunn på at du vil dele litt spekulasjon med meg, hva kan dette være? Hva gjør at et sår ikke gror?

Mann 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Det var litt uheldig at du ikke la ved et bilde her, for uten et bilde er det særdeles vanskelig å si noe som helst berettiget om hva dette kan være eller ikke være. Om jeg nå hadde begynt å komme med konkrete forslag til diagnoser, slik du inviterer til ved å "dele litt spekulasjon" med deg, ville det bare ha vært kvalifisert gjetning, og helt uten nytteverdi eller informasjonsverdi for deg. 

Det som derimot kan og skal sies, er følgende:

Ethvert sår eller hudforandring av ukjent årsak, som ikke forsvinner, SKAL fjernes og undersøkes i mikroskop, slik at en får stilt en sikker og presis diagnose. Det er det du skal nå, og når det blir gjort, får du også fasitsvaret.  Før dette er gjort, vil du ikke under noen omstendighet komme noe videre enn antagelser og gjetninger. Og det konkrete resultatet og det som må gjøres, forblir uansett det samme: Dette skal fjernes, slik at en sikker diagnose blir stilt. Jeg har full forståelse for ditt ønske om å vite hva dette er, men kan dessverre ikke hjelpe deg, spesielt ikke uten bilde, og i tillegg er det viktig for deg å vite at nå følger legen din opp dette for deg på helt korrekt vis, ved å få det fjernet kirurgisk, og få stilt en mikroskopidiagnose. (histologi)

En av de viktigste grunnene til at ting som dette skal fjernes, er at det teoretisk sett kan være en eller annen form for hudkreft, og at viktigheten av å stille sikre diagnoser omkring slike ting, er så stor at kun et fasitsvar vha. kirurgisk fjerning og histologi er godt nok. En skal ikke anta noe som helst om noe kan være kreft eller ikke, det skal man vite.

Når jeg har sagt det, skal du selvfølgelig ikke tolke det i retning av at jeg tror noe som helst om kreft for ditt vedkommende, men jeg bare nevner det for å presisere viktigheten av å få gjort dette, for deg.

Jeg ønsker deg lykke til. Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-