Håndsvette og botox

Spørsmål

Jeg har i mange år vært plaget av ekstrem håndsvette. Dette problemet gjør hverdagen min vanskelig og deprimerende, spesielt preger det mitt sosiale liv. Jeg orker ikke å leve med dette for resten av livet. Jeg trenger hjelp! Har hørt litt om botoxbehandling. Er dette noe som virker på alle, og vil en slik behandling føre til at hendene blir helt tørre? Hvor lenge varer effekten av botoxbehandling? Vil svetten kunne forsvinne av seg selv etter flere behandlinger? Hvor mye koster en slik behandling og dekker folketrygden noe av utgiftene? Hvordan foregår behandlingen og hvor lenge varer den? Vet at det finnes hudklinikker i Bergen og Oslo som utfører botoxbehandling, men er det noen steder å få gjort dette i Stavanger?
Har også hørt at legemiddelet Egazil kan brukes for redusere svetting, vil dette legemiddelet kunne redusere min håndsvette og evt i hvor stor grad?
Takk for svar!
Hilsen desperat.

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Botulinumtoksin i fortynnede doser kan sprøytes inn i et aktuelt hudområde for å dempe svettingen. Middelet blokkerer aktiviteten i svettekjertler, og virker lokalt i huden.

Virkningen inntrer etter en halv til en uke, og varer i et halvt til ett år, men virkning og lengden av denne varierer fra person til person.

Det er enkelte rapporter om at noen blir kvitt svetten permanent på denne måten, men jeg har ikke sett dokumentasjon på dette enda, imidlertid kan man ta flere behandlinger.

Behandlingen er skånsom og ganske enkel, og du kan begynne å jobbe umiddelbart etterpå. Det aktuelle hudområdet injiseres overflatisk med botox, etter at det er satt lokalbedøvelse, det hele varer under en time.

Medisinen kan man søke om å få refundert av trygdekontoret under paragraf 5.22. Prisen på behandlingen ligger vanligvis mellom 3-5000 kroner, avhengig av hvor stort område som skal behandles.

Jeg kjenner ikke til klinikker i Stavanger som driver med dette - men som du skriver utføres dette både i Oslo og i Bergen.

Det er riktig at Egazil kan redusere svetting, men dette er ikke et registrert bruksområde for denne medisinen. Det er også en del mulige bivirkninger ved medisinen, så det er ikke førstevalg som svettebehandling. Dessuten har den også svært varierende effekt på svetting, og jeg tror ikke du kan regne med å bli kvitt problemet kun med et slikt medikament.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn