Hånd- fot og munnsykdom

Spørsmål

Hei, jeg fikk påvist hånd-fot og munnsykdom av en lege onsdag forrige uke. Det jeg lurer på om jeg fortsatt er smittebærer og bør holde meg unna skole og annen aktivitet samsvar med andre til blemmene er helt borte? Har fortsatt mye blemmer, og spesielt på foten. Hendene er bedre, men det er fortsatt "mye". Almentilstanden er ellers ok, men har en "brennende" følelse i kroppen da spesielt i hender og føtter. Har også liten matlyst.

Svar

Hei! Tilstanden er smittsom før blemmene kommer. Når de er der er det ikke smittefare lengere og da er det ikke grunn til å holde seg hjemme fra skole mm.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-