Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Gulfarge i huden på deler av øyelokkene

Spørsmål

Hei, Jeg er en kvinne på 42 år som for et par år siden oppdaget at huden på øvre øyelokk, inn mot øyekroken, er gul/oransje. Har forsøkt å gå helt uten sminke i en uke for å se om det forsvinner, men ser ingen forskjell. Hva kan årsaken til dette være? Jeg har ingen sykdommer, men plages av en del smerter i muskler/ledd. Har tatt prøver ifm dette hos legen tidligere uten at noe er oppdaget. Går til kiropraktor jevnlig og opplever at det hjelper noe. Den siste tiden har smertene flyttet seg til venstre side foran ved brystet, men jeg føler meg ganske trygg på at dette også er muskulært. Jeg har normalt kosthold og er normalvektig. Drikker to-fem glass vin i løpet av en uke. Det skal sies at jeg er inne i en livsfase med en del stress. Har tre yngre barn og en jobb som krever mye av meg. Kvinne 42

Kvinne 42
Svar

Hei.


På bildet du har vedlagt, ser jeg at du har et lite lokalt gult område innerst imot øyekroken, på øvre øyelokk. Det er med andre ord en helt lokalisert gulhet i huden, på omtrent en liten kvadratcentimeter. Det betyr at vi ihvertfall kan slå fast at det ikke skyldes den typen gulfarge man får i huden ved leverskade, f.eks. leverskade som følge av alkohol, siden du selv er inne på dette. Det gir nemlig en generell gulfarge i hele huden på hele kroppen og på det hvite i øynene.  


Jeg vet ikke om noen sykdommer som gir et lite gult område som dette som symptomer, så det eneste jeg kan se for meg, er muligheten for at du har hatt en liten blodutredelse i huden akkurat der. Blodutredelser i huden starter jo som blå, så blir de grønne og etterhvert gule, før de forsvinner igjen.  

Det er det eneste jeg kan komme på av forklaringer her.

Skulle dette mot formodning øke i størrelse, endre seg, eller du får andre uforståelige symptomer av noe slag, så får du heller la lege ta en titt på dette, men dette tror jeg ikke har med sykdom å gjøre.

Det å ha smerter i muskler m.v. slik du beskriver, er svært vanlig, og i de fleste tilfeller går det over av seg selv. Det har ofte med stress og spenninger i muskulatur å gjøre, slik du selv er inne på. Og det har med sikkerhet ikke noe med de gule feltene på øyelokkene dine å gjøre.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-