Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Frysebehandling mot vorter under graviditet

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt mine fotvorter i ca 10 år. Har tidligere prøvd hjemmefrysing, verucid, vorteplaster og diverse kjerringråd, uten hell. De siste 10 månedene har jeg vært hos hudlege 9 (dyre) ganger for å fryse de. Hver gang har det gjort veldig vondt, og har ikke kunnet gått normalt på 2-3 dager. Sist gang kunne jeg ikke gå normalt på 10 dager, og det er veldig slitsomt. Det ser likevel ut til å funke, da jeg har gått fra 15 til 5 vorter, og de som er igjen er mindre enn før. Likevel synes jeg at 9 behandlinger er ganske mye. Jeg har nå blitt gravid (5 uker på vei), og lurer på om slik frysebehandling kan være skadelig og at jeg bør holde meg unna dette under svangerskapet. Jeg har hørt om et kosttilskudd som heter Avant Garden som skal hjelpe mot denne type ting. Er det trygt å ta dette når man er gravid? Jeg er redd for å ha "kastet bort" 9 timer hos hudlege, og bare la vortene være i fred 9 måneder, og kanskje til og med vokse. Håper du kan svare på mine spørsmål. Det viktigste er uansett graviditeten. Kan også tilføye at sett bort fra vortene er jeg helt frisk, og har ingen plager.

Svar

Hei!

Frysebehandling har ingen påvirkning på graviditeten. Det er helt trygt å fortsette med behandlingen. Jeg kjenner ikke til hva kosttilskuddet inneholder, men stiller meg veldig skeptisk til at det skal kunne hjelpe mot votvorter. Det ville isåfall vært en sensasjon og produktet hadde vært vel kjent i miljøet om de klarer å vise til en slik sammenheng. Da dette høyst sannsynlig er en påstand som ikke har rot i dokumentasjon ville jeg ikke brukt det. Man vet aldri hva som er innholdsstoffer i slike produkter. Ha stor skepsis til dette under svangerskap. Frysebehandling er imidlertid trygt å bruke under graviditet

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-