føflekk

Spørsmål

Hei Har en føflekk på fotsålen som jeg synes har fått en "hale", se bilde. Er ikke 100% sikker på at den ikke var der før, men tror den var uten hale. Flekken er sett av hudlege i februar 2018 og hun sa det så ok ut. Jeg synes at det er veldig skummelt at den har en så diffus "hale". Denne føflekken skiller seg fra de andre føflekkene. Bør jeg bestille time hos hudspesialist med det samme? Hvordan anser dere prognosen på dette? Jeg har lest at det er vanskelig å fjerne om man får føflekkreft i dette området. Kan dette ha spredd seg?

Mann 38

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Føflekker som endrer seg bør undersøkes av hudlege eller fastlegen din. Variasjon i farge, endret eller diffus avgrensning kan være utrykk for hudkreft. Ut ifra bildet ser føflekken ikke åpenbart ut som en hudkreft,men allikevel synes jeg du skal bestille time for å få dette undersøkt. Det er ingnting som tilsier at den evt har spredd seg. Prognosen er mest sannsynlig veldig god, men først må føflekken vurderes og evt taes prøve av. Det er ingen problem å få fjernet føflekken om det skulle være nødvendig

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-