Føflekk og hudtransplantasjon

Spørsmål

Hei
Jeg har en stor føflekk på ryggen min.Hver sommer tør jeg ikke gå med bar overkropp fordi jeg skjemmes.Jeg har vært hos lege tidligere og undersøkt den og den er ikke farlig.Men legen sa at jeg mest sannsynlig måtte transplantere hud for å fjerne den.Er dette dyrt?Hvor skal jeg henvende meg viss jeg skal fjerne den?
Hilsen
Mann 22

Mann, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Hvis du skal fjerne en så stor forandring vil jeg anbefale at det gjøres av kirurg, og da er det aller billigst å få utført på sykehus med kompetanse på hudtransplantasjon. Jeg er ikke sikker på at alle privatklinikker gjør slike prosedyrer.

Du kan be legen din henvise deg til nærmeste poliklinikk for vurdering og eventuelt inngrep. I så fall betaler du bare egenandel for inngrepet, mellom 100 og 200 kroner. Du må imidlertid regne med at det er litt ventetid på å få utført slike inngrep som tross alt ikke haster så veldig. Et argument kan likevel være at dette bør gjøres før sommeren starter og du blir eksponert for sol på det transplanterte hudområdet. Dette kan legen din ta med i søknaden om kirurgisk behandling.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn